Kristendom fra grunden

Savner du et kvalificeret sprog om kristendom? Har du lyst til at få mere ud af at gå i kirke, og/eller få inspiration til fordybelse og trosliv?

Kurset strækker sig over fem søndage i vinterhalvåret. Vi begynder hver gang med at byde på en let frokost og tale sammen. Hver gang indeholder både oplæg, samtale og praksis. Det er præster fra folkekirken i Aarhus Vest, der på skift står for eftermiddagene.

Hvad er meningen?

Søndag d. 27. okt. Kl. 12.30-15.00

Meningen med livet bliver vi ikke sådan lige færdige med, og måske er det netop meningen? Hvordan kan man forstå den kristne tro på Gud som skaber og medvandrer i tilværelsen? Og hvilken betydning har det for vores selvforståelse? Vores syn på andre? Vores ansvar for verden? Og vores ide om det gode liv?

Revolutionen i Kristus

Søndag d. 24. nov. Kl. 12.30-15.00

Han blev født i en stald, og hang ud med de forkerte. Jesus. Guds søn. Menneskesønnen. Befrieren. Frelseren. Kristus. En mand med mange betydninger, som har betydet meget for mange. Hvordan kunne han være Gud og menneske på samme tid? Og hvad betyder det for os, at vi tror på en Gud, som blev menneske?

Hvad er Bibelen?

Søndag d. 26. jan. Kl. 12.30-15.00

Bibelen er verdens mest solgte bog og fyldt med kærestebreve, drømme, forudsigelser og fantastiske fortællinger om krig og kærlighed. Men hvad kan vi bruge den til? Hvorfor er der både et nyt og et gammelt testamente? Hvornår og hvorfor blev den til? Hvordan finder man rundt i den? Hvordan finder man mening i den? Hvem skrev den, og er alting i den sandt?

Tro og konsekvens

Søndag d. 23. feb. Kl. 12.30-15.00

Alle mennesker tror på noget. På sig selv, på andre eller på Gud. Er det naivt eller nødvendigt at tro? Hvordan er forholdet mellem tro og viden? Tro og tvivl? Tro og ritualer? Og er troen en privatsag eller har den konsekvenser for, hvordan vi lever sammen med andre? Hvilken sammenhæng er der mellem tro og handling? Vi er allerede elskede. Er det så lige meget, hvad du gør?

Gudstjeneste forfra

Søndag d. 29. mar. Kl. 12.30-15.00

Det kan være svært at gå til gudstjeneste. Der foregår meget til en gudstjeneste, som er anderledes end det, vi møder andre steder.

Det kræver træning og måske også viden at finde ro i en gudstjeneste. Vi stiller skarpt på detaljerne og undersøger, hvorfor vi gør, som vi gør. Vi finder bønner, salmer, tekster, musik og ord, som siger os noget. Vi slutter med at holde gudstjeneste sammen.

Sådan tilmelder du dig

 Alle eftermiddage foregår i Åby sogns mødelokaler, C.A. Thyregods Vej 47-49, 8230 Åbyhøj.

Man tilmelder sig hele forløbet samlet. Pris 200 kr. dækker forplejning og betales første gang.

Tilmelding senest 1. oktober 2019 til sognepræst Bente Madsen, bmad@km.dk el. 61271269

Arrangør: Folkekirkerne i Aarhus Vestre Provsti.