Du er her: 

Spændende program til Brabrand Kulturuge

Der er også noget for børnene! Hvad med en rask vandringsgudstjeneste lige før aftensmaden? Foto: Robert Collins/Unsplash

Af: Christian Hebell Paulsen/Brabrand Aarslev Kirker
Masser af aktiviteter i Brabrand-området vil helt sikkert friste dig. Tjek bare hvad vi har på programmet til dette års kulturuge.

Igen i år bidrager Brabrand Aarslev Kirker til kulturugen i Brabrand, der i år er fra lørdag den 14. tiil søndag den 22. september. Vi kan byde på aktiviteter for hele familien – ligefra de små, der kan glæde sig til en tur i ”Krible-Krable-Krybe-Land” over en vandringsgudstjeneste for børnefamilierne, en spændende sogneaften for de voksne om den kommende beboelsesprojekt ”Årslev Fælled” til afslutningskoncerten i Brabrand Kirke - i år med ”Trio Before”.

 

LØRDAG DEN 14. SEPTEMBER KL. 12.00 – 14.00 I BRABRAND SOGNEGÅRD

Kunstfernisering

 

Birthe Thorn: kommer fra Randers og arbejder til daglig ved Vand Miljø Randers som projektleder, så glasset er min hobby. For mit vedkommende er det farverne der fascinerer mig, jeg elsker stærke farver, hvilket mit glas også afspejler.

Steen Dueholm: Uddannet arkitekt. Bor i Brabrand, men bruger en større og større del at min tid i Vesthimmerland, hvor jeg bor lige ned til Limfjorden. Naturen, lyset og det at der er højt til loftet inspirerer mig meget. Jeg arbejder både med akvarel, kridt, akryl, olie og sten.

Bettina Winkelmanns: kommer fra Århus. De enkelte billeder domineres ofte helt af gule, mørkerøde eller forskellige blå farveholdninger. Malerierne bliver til med udgangspunkt i et bestem tema. Der er generelt tale om musikalske kompositioner, hvor styrken og skønheden udspringer af farvernes abstrakte kvaliteter og samspil. 

 

Kunstudvalget byder på et lille traktement i forbindelse med ferniseringen.

Efter ferniseringen er udstillingen åbent alle hverdage fra kl. 9 til 13 indtil 1. november

 

TIRSDAG DEN 17. SEPTEMBER KL. 9.30 I BRABRAND KIRKE

Børnehavefortælling

 

Ta’ med til Krible-krable-kravle-krybe-kildeland

Vi leger, at vi tryller os små og møder Mariehønen Evigglad, Peter Edderkop og den grådige frø, der bare vil slubre insekter i sig.

Historien er god og der er en masse børnesange, som passer til fortællingen. I Brabrand Kirke synger og fortæller vi om at være lille i en stor verden.

 

For børn fra 3-6 år med forældre, bedsteforældre eller hele børnehaven. Alle er velkomne.

Vi glæder os til at se jer!

 

TIRSDAG DEN 17. SEPTEMBER KL. 19.30 I BRABRAND SOGNEGÅRD

”Årslev Fælled – fremtidens bysamfund” ved Kim Bisgaard. Entré: 40 kroner.

 

Hvordan forandrer man et traditionelt og mangeårigt landsbysamfund til en mere fremtidsikret og

bæredygtig forstad?

 

Årslev Fælled er et projekt, der blev startet i 2015 i et samarbejde mellem Kim Bisgaard, der bor i Årslev og familien Rosborg. Allerede fra starten efter lanceringen var der medieomtale, interesse og stor tilslutning fra interesserede. 

 

Det er idémanden bag ”Årslev Fælled”, Kim Bisgaard, som vil fortælle om projektet, der ventes realiseret i området mellem Skibbyvej og Silkeborgvej i Årslev. Kim vil desuden komme nærmere ind på den seneste udvikling i projektet, der ventes at indtræde i den afgørende fase i løbet af det kommende år.

 

TORSDAG DEN 19. SEPTEMBER KL. 16.00 – ca. 17.30. MØDESTED: STIEN OVERFOR ÅRSLEV MØLLEVEJ 29

Vandringsgudstjeneste

 

Kom med på vandringsgudstjeneste for børn og familier. Vi skal kigge, undersøge og smage på naturen; synge sange og salmer, og tænke på, at naturen er givet til os som en gave, vi kan glæde os over, men også passe godt på.

Vandringen vil vare omkring 1-2 km. Undervejs får børnene en snackpose – og hvad naturen ellers kan byde på – til at klare den værste sult.

 

Tilmelding af antal personer til Brabrand Kirke: brabrand.sogn@km.dk

 

Vandringsgudstjenesten er lavet i samarbejde mellem Naturture, Aarhus Kommune (www.aarhus.dk/naturture) og Brabrand Aarslev Kirker (www.brabrand-aarslev.dk) som en del af Brabrand Kulturuge.

 

SØNDAG DEN 22. SEPTEMBER KL. 19.30 I BRABRAND KIRKE

Afslutningskoncert med ”Trio Before”

 

Trio’en er kendt for at skabe en flot koncertoplevelse, hvor tilhørerne på tværs af generationer begejstres af repertoiret, der hovedsagelig består af sange og salmer fra den danske sangskat, iklædt et personligt udtryk med smagfulde improvisationer og jazzede klange.

Trio Before’s seneste CD, Den danske sang, blev udgivet i 2017.

 

Trio’en består af: Claus Behrens, sopran- og tenorsaxofon. Niels Erichsen, pianist og Peter Friis-Nielsen, kontrabas.

 

Der er gratis adgang til koncerten.

Del dette: