Du er her: 

Brabrand og Årslev gav håb ved søndagens sogneindsamling

kraftigere og kraftigere monsunregn har gjort det umuligt at dyrke ris i det vestligste Nepal. Folkekirkens Nødhjælp anlægger kunstige fiskesøer som et alternativ til rismarker. Fotograf: Bjørn Bang Jakobsen

34.488,59 kroner blev samlet ind ved søndagens indsamling. Beløbet giver håb i kampen imod klimaforandringer rundt om verden

Danmark har oplevet lidt af en klimavækkelse i løbet af det seneste år. Rigtig mange danskere har for alvor fået øjnene op for klimaforandringernes ødelæggende konsekvenser og er begyndt at ændre deres vaner for at mindske deres CO2-aftryk.

Verdens fattigste lande har været udfordret af klimaforandringerne i flere år… Bl.a. Nepal.

”Vi har kurs mod en klimakatastrofe. Klimaforandringerne betyder allerede nu, at fattige mennesker må forlade deres hjem, og mange lande vil blive fastholdt i fattigdom, hvis vi ikke tager klimatilpasning alvorligt,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Hvis du vil slå et ekstra slag for klimaet, kan du stadig nå at melde dig til Folkekirkens Nødhjælps årlige sogneindsamling, som finder sted søndag den 10. marts. Pengene går til de mennesker, der er hårdest ramt af klimaforandringerne. 

Verdens vigtigste sag

Klimatilpasning betyder kort sagt, at man gør verden klar til et klima i forandring. Det er især nødvendigt i verdens fattigste lande, som ikke er nær så godt klædt på, som man er i Danmark. Her mangler man diger og dæmninger til at forhindre oversvømmelser, og man mangler mad og drikke i tørketider.

I Nepal mærker den fattige del af befolkningen, hvordan voldsomme oversvømmelse ødelægger rismarkerne. Derfor hjælper Folkekirkens Nødhjælp med at omlægge landbruget til afgrøder, der er mere resistente overfor ekstreme vejrforhold. Vi anlægger også fiskesøer, som sikrer at nepaleserne har adgang til mad året rundt – også når oversvømmelserne rammer. 

”Allerede i dag påvirkes millioner af mennesker af tørke og oversvømmelser. Hvis udviklingslandene ikke får hurtig og markant hjælp til at tilpasse sig klimaforandringerne, risikerer vi, at sultkatastrofer, konflikter og øget migration vil rydde dagsordenen. Men heldigvis kender vi allerede mange af løsningerne på klimaudfordringerne,” tilføjer Birgitte Qvist-Sørensen.

"Vi er ovenud tilfredse og glade for søndagens indsamling", fortæller en tilfreds indsamlingsleder dagen efter og fortsætter: "Beløbet giver håb for verdens fattigste, og vi glæder os allerede til næste års indsamling, der finder sted 8. marts 2020".

Du kan stadig støtte

Var du ikke hjemme, da vi var forbi, eller blev der slet ikke banket på din dør? Du kan stadig nå at støtte årets indsamling. Send et valgfrit beløb via MobilePay til 285020 eller SMS 50 til 1911. Du kan også bruge formularen hos Folkekirkens Nødhjælp. På forhånd tak!

Del dette: