Du er her: 
lørdag31okt2020

Lørdagshøjskole med Gert Tinggaard Svendsen: Tillid eller tilsyn?

lørdag31okt2020 kl. 10:00 - 13:00

Forklaringen på den skandinaviske velstand kan være den tillid, som vi møder hinanden med. Helt fra fortællingen om Frode Fredegods guldring, der kunne ligge frit på Hærvejen for 1500 år siden til de mange små boder med grøntsager, der kan få lov til at stå i fred, har tilliden til hinanden været et kendetegn for skandinaver. Kan det blive ved med at være sådan? Eller slår de seneste års hvidvaskningssager og svindel med offentlige kasser skår i vores måde at møde hinanden på?

Hvordan forvalter vi et af vores vigtigste råstoffer, nemlig tilliden, bedst muligt?

Gert Tinggaard Svendsen er professor i offentlig politik ved Aarhus Universitet.

Forsoning, tillid og frihed er tre nøgleord i vores selvforståelse. Men skraber man lidt i overfladen ligger muligheden for svigt og forræderi mod det, vi sætter højst, åben. Efteråret byder på tre spændende foredrag i sognegården. Øvrige datoer: 26. september og 21. november.

Lørdagshøjskolen vil blive gennemført med hensyn til de sundhedsmæssige retningslinjer. Derfor sidder vi med afstand, og der er ingen buffet men en indpakket forfriskning undervejs. Foredragene koster 100 kr. pr. gang. Tilmelding til kirkekontoret 86 26 06 45 / brabrand.sogn@km.dk senest tirsdag den 27. oktober.