Du er her: 
torsdag10okt2019

SamtaleSalonBrabrand: Hvorfor er vi så nysgerrige?

torsdag10okt2019 kl. 19:00 - 21:30

Vi kan være nysgerrige på mange måder. Når naboen får ny bil, når der kommer en kendt foredragsholder til byen eller når vennerne har været på rejse.

 

Men dét at være nysgerrig er også en af hjørnestenene indenfor dannelse. Vi vil gerne blive klogere og vi spørger os glædeligt frem. Nysgerrighed kan ikke skabes eller bemestres, men det er vores uhøjtidlig indgang til dannelsen.

 

Forstander Simon Axø, Testrup Højskole indleder SamtaleSalonBrabrands første sæson med at indvie os i hvad nysgerrighed gøre ved os.

 

Over den lette anretning med tapas og vin snakker vi sammen om Simons oplæg. Hvorfor er vi så nysgerrige? Hvornår har vores nysgerrighed gjort os mere dannede? Føler vi os mere dannede, når nysgerrigheden er blevet stillet?

 

Til slut samler vi op på aftenens emne med en lille spørgerunde. 

Entré: 75 kroner (dækker over bl. a. en let anretning)

 

SIMON AXØ

Født 1981. Forstander. Cand.mag. i Idéhistorie og samfundsfag fra Aarhus og Københavns Universiteter. Har tidligere undervist i Politisk Teori og Idéhistorie på Statskundskab på Københavns Universitet. Simon medvirker jævnligt i radio- og tv-programmer om filosofiske emner og er en engageret stemme i den offentlige dannelsesdebat som foredragsholder, debattør, klummeskribent mv.